Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Twitch’te müzik içeren binlerce video telif ihlali bildirimleri nedeniyle silindi

Müzik telif hakkı ihlali bildirimleri nedeniyle Twitch’in son günlerde başı dertte

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: CASPAR CAMILLE RUBIN
  • 22 Ekim 2020
Twitch’te müzik içeren binlerce video telif ihlali bildirimleri nedeniyle silindi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Twitch'in, içinde telifli müzik kullanılan içeriklerinden doğan ihlal bildirimleri nedeniyle binlerce videoyu sildiği ortaya çıktı.

İlk olarak gazeteci Rod Breslau’nun Twitter’da yaptığı paylaşımla ortaya çıkan gelişmeyle yüzlerce Twitch kullanıcısının platformdan ihlal gerçekleştirdikleri uyarısı taşıyan e-posta aldığı öğrenildi.

Telif hakkıyla korunan müziklere video yayınlarında yer verdikleri için kullanıcılara ilgili videolarının platformdan silindiği e-posta yoluyla bildirildi.

Amazon’un sahibi olduğu Twitch platformu, birçok dijital platform gibi Dijital Bin Yıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) hükümlerinin bağlayıcılığı altında faaliyet gösteren bir şirket. Twitch yayınlarında kullanılan müziklerle ilgili telif ihlalleri ilk olarak Haziran ayında gündemi meşgul etmiş, platform telifli müzik içeriği kullanmakta ısrar eden kullanıcılarının hesaplarını kapatacağını duyurmuştu. Temmuz’da ise Amazon CEO’su Jeff Bezos’un, Twitch’in videolarda çalınan müzikler için telif sahiplerine ödeme yapıp yapmadığını bilmediğini söylemesi tartışma konusu olmuş, Twitch’in herhangi bir ödeme yapmadığı ortaya çıkmıştı.

Verge’den Bijan Stephen’ın haberindeki detaylara bakıldığında, kullanıcılarına “karşı inceleme bildirimi” yapma olanağı tanımadan içerikleri alelacele silen Twitch’in telif sahiplerince ne denli yoğun baskı altına alındığı görülüyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...