Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Twitch DJ’lerin canlı yayınlarına savaş açtı

Telif hakkı ihlali nedeniyle kaldırılan videolarda artış olduğu bildiriliyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 9 Haziran 2020
Twitch DJ’lerin canlı yayınlarına savaş açtı

Canlı set yayınlarını Twitch üzerinden paylaşan DJ’lerin pek çok videosu son günlerde telif hakkı ihlalleri nedeniyle platformdan kaldırılmaya başladı.

Paper dergisinin haberine göre Dijital Binyıl Telif Hakkı Yasası (DMCA) yönergeleri uyarınca atılan adım, ayrıca platformun “müzik paylaşım kuralları” metninde yer alan “telif hakkıyla korunan müziklerin platformdan yapılan yayınlarda kullanılamayacağı” kuralına dayandırılıyor.

Söz konusu kurallar platform için yeni olmasa da görünen o ki artık daha sıkı şekilde uygulanmaya başladı. Videoları silinen DJ’lerin son günlerde sosyal medyada yaptığı paylaşımlarla fark edilen durum neticesinde bazı kişilerin Twitch hesaplarının tamamen kapatılma riskiyle karşı karşı olduğu görüldü.

ABD mevzuatındaki İletişim Etiği Yasası’nın (Communications Decency Act) 230’uncu maddesi Twitch gibi internet sitelerini ve dijital platformları kullanıcılarının paylaştığı içerikler yüzünden yasal yaptırımla karşı karşıya kalmaktan korusa da bu söz konusu platformların telif hakkı ihlali yapmasına izin vermiyor. İnternet portalları, kullanıcılarından kaynaklı telif hakkı ihlallerine karşı adım atmadıkları tespit edildiğinde yasal açıdan sorumlu kabul ediliyor.

‘Dünyanın Ritmi’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...