Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

TikTok’a Microsoft kancası

Amerikan yazılım devi, TikTok’u satın almak için görüşmelere başladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 4 Ağustos 2020
TikTok’a Microsoft kancası

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

ABD başkanı Donald Trump geçtiğimiz hafta güvenlik kaygıları nedeniyle TikTok’un ülkede kullanımının yasaklanacağını söylemiş ve bu açıklama, ülkede uygulamayı kullanan birçok kişi tarafından sürprizle karşılanmıştı.

Bu açıklamadan sadece birkaç gün sonra Microsoft, TikTok’u satın almayla ilgilendiği iddialarını kabul etti. Görüşmeler başarıyla neticelenirse Microsoft, TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve Yeni Zelanda’daki operasyonlarında hak sahibi olacak.

Blog sayfasında yaptığı paylaşımda, “Microsoft, Başkan’ın konuyla ilgili kaygılarının taşıdığı önemin tümüyle farkında. TikTok’un satın alımı sürecinde güvenlikle ilgili konular en ince detayına kadar incelenecek ve söz konusu adımın Birleşik Devletler Hazinesi de dahil olmak üzere ülke ekonomisine fayda sağlayacak şekilde atılmasına dikkat edilecektir” ifadelerini kullanan Microsoft, “Satın alım gerekleştiğinde kullanıcılar dünya klasmanında gizlilik ve güvenlik koruması ile TikTok deneyimini tecrübe edecek” açıklamasına yer verdi.

Halihazırda Pekin merkezli ByteDance şirketinin sahip olduğu TikTok, başta ABD yönetimi olmak üzere çeşitli çevreler tarafından kullanıcı verilerini amacı dışında kullanmakla itham ediliyor.

TikTok’un ABD’de hayatta kalma şansı Microsoft’un elinde gibi görünüyor. Popüler platform bakalım ülkede 2021’i görebilme fırsatına sahip olabilecek mi…

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...