Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Techno'nun geleceğini araştıran yeni belgesel

Yapım, Deutsche Welle’nin Arts Unveiled serisinde dans müziğini ele alan ikinci belgesel oldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 28 Ekim 2023
Techno'nun geleceğini araştıran yeni belgesel

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Techno'nun geleceğini araştıran yeni bir belgesel yayınlandı.

Deutsche Welle (DW) tarafından hazırlanan belgesel film, How Techno Shapes the Future adını taşıyor.

Belgeselde şu soru yöneltiyor: "Techno, her zamankinden daha sert, daha hızlı ve daha çeşitli. Yeraltı kültüründen ticarete - techno'nun bugünkü yeri nerede?"

Detroit, Frankfurt ve Berlin'de techno'nun yolculuğunu izini süren belgeselde, Stacey Hotwaxx Hale, Sven Väth, TAAHLIAH (haber görselindeki) ve Tresor proje yöneticisi Nicky Böhm gibi birçok isim yer alıyor.

Böhm, endüstrideki kadın temsili için daha fazla çeşitlilik ve kapsayıcılığın önemine dair konuşurken, TAAHLIAH da kendi ayrımcılık deneyimleri hakkında yaşadıklarını anlatıyor.

Belgeselin tanımında şöyle deniyor: "Yeraltı sahnelerinden çıkarak ana akım bir fenomene dönüşen techno, mesajını 'Kendin ol – her şey serbest!' şeklinde veriyor! Fetiş kıyafetler, artık sosyal medya üzerinden techno'yu keşfeden genç TikTok raver neslinin kıyafet kodu haline geldi. DJ'ler sadece dans pistlerini hareketlendirmekle kalmıyor, aynı zamanda sahnede olduğu gibi çevrim içi olarak da iyi performans sergilemesi gereken birer girişimci hüviyetini kazanıyor."

Yapım, Deutsche Welle’nin Arts Unveiled serisinde dans müziğini ele alan ikinci belgesel oldu. Serideki ilk belgesel, How techno was born: From Detroit to Berlin, yaz aylarında izleyicilerle buluşmuştu.

How Techno Shapes the Future belgeselini aşağıda izleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...