Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Spotify karaoke özelliği oluşturuyor

Spotify'ın olası hamlesiyle ilgili detaylar tam da Twitch 'Signs' uygulamasını kapattığı sırada ortaya çıktı

  • DENİZ OĞUZ
  • 10 Eylül 2020
Spotify karaoke özelliği oluşturuyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Amazon'un sahip olduğu canlı yayın platformu Twitch, 4 Eylül Cuma günü bir blog yazısı aracılığıyla, karaoke uygulaması Twitch Sings'i gelecek yıl Ocak ayında kapatacağını açıkladı.

Twitch, 1 Aralık'tan itibaren uygulamadan video ve klipleri kaldırmaya başlayacağını ve şu anda küresel olarak yaklaşık 180 müzik yayıncısı tarafından lisanslanan uygulamayı "sözleşmeden doğan yükümlülükleri uyarınca" kapatacağını açıkladı.

Twitch'in açıklamasına göre uygulama, "firmanın tüm müzik topluluğunu desteklemeye ve büyütmeye yardımcı olacak daha geniş araçlara ve hizmetlere yatırım yapmaya karar vermesi" sebebiyle kapatılıyor.

Twitch’in ifadesinin zamanlaması ilginç, çünkü haber tam da Spotify'ın kendi uygulama içi karaoke özelliğini geliştiriyor olduğunu öğrendiğimiz sırada geldi.

Yeni ve henüz aktif kullanıma sunulmayan Spotify Karaoke Modu ilk olarak ünlü ters mühendis Jane Manchun Wong tarafından fark edildi. Wong uzmanlığını çeşitli uygulamaların kodlarını inceleyerek şirketlerin hangi testleri yaptığını görmek için kullanıyor. Manchun Wong daha önce video podcast'ler ve sanal konserler gibi Spotify özelliklerini ortaya çıkarmıştı.

Spotify Karaoke Modu'nun keşfiyle şarkılardaki vokallerin ses seviyesinin ayarlanabilir olacağı göze çarpıyor. Wong, vokallerin açılıp kapanmasına izin veren ve şimdilik gizli tutulan özelliğin ekran görüntüsünü sosyal medya hesaplarında paylaştı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Deniz Oğuz'u takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...