Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Spotify albümler ve parçalar için haftalık ‘en iyi 50’ listeleri oluşturmaya başladı

Platformdaki en popüler parça ve albümler Spotify'ın yeni listelerine girmek için yarışacak

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 10 Ekim 2020
Spotify albümler ve parçalar için haftalık ‘en iyi 50’ listeleri oluşturmaya başladı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Spotify’ın günlük listeleri uzun bir süredir müzik endüstrisinde başarı konusunda esas ölçüt olmuştu. Şirket, geçtiğimiz günlerde duyurusunu yaptığı yeni haftalık En İyi 50 listeleri ile yenilikçi bir adım atıyor.

Yeni listelerin kapsamı ABD Haftalık Albüm Listesi, Global Haftalık Albüm Listesi, ayrıca ABD Haftalık Şarkı Listesi ve Global Haftalık Şarkı Listesi şeklinde olacak.

Teknik olarak Spotify, SpotifyCharts.com aracılığıyla global ve ABD için (diğer bölgelerle birlikte) haftalık parça listeleri sunmakta, ancak bu yeni gelişme ile daha önce hiç haftalık liste paylaşmayan Spotify'ı "resmî" olarak ilk kez haftalık Top 50 listeleri hazırlarken görüyor olacağız.

Spotify’ın yeni En İyi 50 haftalık listeleri, endüstrideki standart müzik yayımı dönemini (Cuma yayım gününden sonraki Perşembe gününe kadar) yansıtacak ve her Pazartesi kamuoyuyla paylaşılıyor olacak.

Ayrıca Spotify, biri ABD ve diğeri global için olmak üzere iki yeni "En İyi Çıkış Yapan 10" listesini dinleyicilere sunuyor. Bu listeler de her Pazartesi paylaşılıyor olacak ve haftalık olarak standart müzik çıkış günü olan Cuma'dan Pazar gününün sonuna kadar olan üç günlük süreçte Spotify'daki en iyi yeni parçaları içerecek.

Spotify, listelerinin her birinin ABD ve Global dışında diğer bölgelere özgü versiyonlarının da yakında hazırlanacağını dile getiriyor. Haftalık sıralamaları oluşturan Spotify, müzik sektöründe özel bir liste sağlayıcısı olma yolunda ilerliyor ve ABD'deki Billboard / MRC ve Rolling Stone / Alpha Data ile İngiltere'deki Official Charts Company gibi oluşumların işgal ettiği alana doğru ilerleyecek gibi görünüyor.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...