Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Pioneer DJ'den COVID-19 ikliminde elektronik müzik belgeseli: 'Distant Dancefloors'

Belgesel sanatçıların gözünden son 6 ayı anlatıyor

  • Furkan Kılıçaslan
  • 6 Ağustos 2020
Pioneer DJ'den COVID-19 ikliminde elektronik müzik belgeseli: 'Distant Dancefloors'

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Pioneer DJ, COVID-19'un elektronik müzik sahnesi üzerindeki küresel etkisini araştıran belgesel içeriği "Distant Dancefloors"u yayımladı. Dünya ''yeni normale'' alışmaya çalışırken Pioneer ekibi geçtiğimiz altı ay boyunca eğlence sektörünü ekonomik, psikolojik ve sosyal alanlarda vuran döneme sanatçılar ve endüstri oyuncularının gözünden bir bakış açısı sunuyor.

Sanatçıların 2019'daki anılarıyla ve parti görüntüleriyle başlayan video sonrasında Asya'dan dünyaya yayılan COVID-19 ile beraber sosyal izolasyonun başlangıcını ve bunun elektronik müzik kültürüne olan etkisini paylaşıyor.

Son altı ayın yansımalarını paylaşan film, Blond:ish, Eats Everything, Honey Dijon, Luciano ve Rebuke gibi uluslararası DJ'lerin yanı sıra, Uluslararası Müzik Zirvesi (IMS) İş Raporu Yazarı Kevin Watson ve birçok endüstri paydaşının görüşlerine de yer veriyor.

Blond:ish, "İçinde bulunduğumuz durum talihsiz ama biz de adapte olmaya çalışıyoruz. Doğamız gereği bunu yapmak zorundayız. Ama asıl soru şu; müzik endüstrisi olarak bu değişime nasıl adapte olacağız? Geriye dönmeyi mi bekleyeceğiz yoksa daha sürdürülebilir yeniden temelleri atılmış bir endüstri ile yeniliklere açık mı olacağız?" diyerek görüşlerini bildiriyor.

Belgeselde aynı zamanda sanatçıların zıt görüşlerini yakalamak da mümkün. "Video yayınlar yeni normal mi olacak? Kulüpler geri döndüğünde video bunun neresinde olacak? COVID-19 sektörün daha sağlıklı büyümesi için bir şans mı? Geçim kaynakları sadece tur olan DJ'ler alternatif arayışlara ne kadar açık? Sosyal mesafeli dans pisti gerçekçi mi?..." gibi soruların cevaplarının arandığı belgeseli aşağıdan izleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...