Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Ultrasonik dalgalarla kulaklık olmadan müzik dinlemek artık mümkün

Noveto Systems firmasının tanıttığı yeni ürünü SoundBeamer 1.0 ses teknolojilerinde devrim yaratacak nitelikte

  • MIXMAG TURKEY
  • 16 Kasım 2020
Ultrasonik dalgalarla kulaklık olmadan müzik dinlemek artık mümkün

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ortamdaki diğer insanların duymayacağı şekilde kulaklık kullanmadan müzik dinlemeyi pek çoğumuz hayal etmiştir. Yeni teknoloji ürünü bir hoparlörle bu artık mümkün.

İsrail merkezli Noveto Systems’in “fütüristik ses teknolojisi” mottosuyla tanıttığı SoundBeamer 1.0 adlı ürünü, ultrasonik ses dalgalarını kullanıcıların kulak bölgesine hedefleyerek herhangi bir kulaklık kullanma gereksinimi olmadan ortamaki diğer insanların duymayacağı şekilde dinleme deneyimi sunuyor.

Associated Press’in haberine göre, ürüne gömülü olan “ses ışıma” aracı, üç boyutlu modelleme ile insanların kulak bölgesini tespit ve anlık takip etme kabiliyetine sahip. Bu teknoloji ile ultrasonik dalgalar, kullanıcıların kulak çevresinde ses alanları yaratıyor ve kullanıcılar bu küçük hacimsel alanda sınırlanmış sesleri 360 derece ve stereo şekilde duyarak doğal dinleme deneyimine sahip oluyor.

Bu deneyimi yaşarken kulaklık kullanılmıyor olması, ultrasonik dalgalarla gelen seslerle birlikte ortamdaki diğer seslerin de duyulacağı anlamına geliyor.

Ürünle ilgili yapılan tanıtım ve yorumları aşağıda izleyebilir, daha fazla detaya buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...