Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Müzisyenlerin etkinliklerde çalınan parçalarından adil pay almalarını sağlayan kampanya başlatıldı

Bassiani, Basement, Dekmantel ve Wire Festival gibi kulüp ve festivaller, ‘Support The Sound’ projesine dahil olanlar arasında

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: STEF VAN OOSTERHOUT
  • 14 Mart 2024
Müzisyenlerin etkinliklerde çalınan parçalarından adil pay almalarını sağlayan kampanya başlatıldı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Tiflis’teki Bassiani kulübü ve New York'un popüler mekanlarından Basement, müzisyenlerin adil ücret almasını teşvik etmek amacıyla "Support The Sound" adında yeni bir proje başlattı.

Kampanya, sanatçıların müzik çalışmaları bir kulüpte veya festivalde çalındığında adil gelir elde etmelerini desteklemeyi amaçlıyor.

2022'de DJ/prodüktör DVS1 tarafından kurulan, müzisyenler için bir gelir paylaşım yazılım aracı olan Aslice kullanılarak başlatılan proje ile ilgili DVS1, “Bassiani ve Basement ekibi bu fikirle bize ulaştığında ve işleri daha iyiye götürmek istediklerini ifade ettiğinde, bu bizi gerçekten heyecanlandırdı. Support The Sound, paylaşım kültürünü benimsemeyi planlıyor ve sunduğumuz hizmetin değerleriyle derin bir bütünlük taşıyor. Neden buna destek olmayalım ki? Müzik olmadan endüstride hiçbir şey olmaz” dedi.

Kampanyaya şu ana kadar Amsterdam’dan Dekmantel, Brüksel’den Fuse, Tokyo’dan Womb, Los Angeles’tan Synthetik Minds ve New York’tan Wire Festival gibi oluşumlar dahil oldu.

"Support The Sound" üyelerinden, resident DJ'lerin çalma listelerini organizatörler, kulüpler ve festivallerle paylaşmalarını teşvik etmeleri ve çalışan DJ'ler ile prodüktörler arasındaki gelir eşitsizliğini azaltmak için gelirleri paylaşma taahhüdünde bulunmaları isteniyor.

Aslice CEO'su Ethan Holben ise, “Projenin kolektif duruşunun tüm endüstrimizi iyileştirecek bir dalga etkisi yaratmasını umuyoruz. Ne kadar DJ Aslice ile entegre olursa, prodüktörler eserlerinin kullanımı için o oranda fazla pay alıyor olacak. Kulüpler ve festivaller ayrıca, kendi ulusal performans hakları organizasyonlarının ve ilgili mesleki kuruluşlarının gerektirdiği prosedürler için de çalma listesi verilerine kolayca erişim sağlayabilecek, bu da nihayetinde müzik prodüktörlerinin yasal olarak hak ettikleri telif haklarını almalarını kolaylaştırıcı bir unsur olacak” açıklamasında bulundu.

"Support The Sound" hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edebilir, girişimin bir parçası olmak için bu bağlantıyı takip edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...