Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Murat Abbas İBB Kültür A.Ş’nin yeni genel müdürü oldu

Murat Abbas, 20 Kasım’da Zorlu PSM Genel Müdürlüğü görevinden ayrıldığını açıklamıştı

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Aralık 2020
Murat Abbas İBB Kültür A.Ş’nin yeni genel müdürü oldu

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kültür, sanat ve turizm hizmetleri sunan Kültür A.Ş’nin genel müdürlüğüne Zorlu PSM eski genel müdürü Murat Abbas getirildi. Abbas, 20 Kasım’da Zorlu PSM'deki görevinden ayrıldığını açıklamıştı.

İstanbul’un kültürel, coğrafi ve sanatsal güzelliklerini yurt içinde ve yurt dışında tanıtmak amacıyla kültürel organizasyonlardan yayımcılık faaliyetlerine, müze işletmeciliğinden açık alan reklamcılığına, kültürel mekân işletmeciliğinden ulusal ve uluslararası sempozyum, panel ve festivallere uzanan geniş bir yelpazede organizasyonlar gerçekleştiren Kültür A.Ş., Ekim 1989’dan bu yana İstanbul’un kültür-sanat ekosisteminde önemli bir aktör olarak faaliyetlerde bulunuyor.

2002 yılında finans alanında sürdürmekte olduğu kariyerini sonlandırarak müzik ve kültür-sanat alanına yönelen Murat Abbas, 1998-2012 yılları arasında Radio Eksen, Dinamo, FG 93.7 ve Radyo Babylon gibi radyolarda programcılık ve DJ’lik yaptı. İKSV’nin bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği “İstanbul Dostları” adlı müzik portalının bir dönem editörlüğünü de yapan Murat Abbas; Aktüel, Trendsetter, Zip İstanbul gibi dergilerin müzik sayfalarını hazırladı.

2008-2009 yıllarında MTV Türkiye’nin etkinlik ve organizasyon direktörülüğünü yapan Abbas, 2009-2014 yılları arasında Pozitif Müzik ve Babylon’un sanatçı alımı ve programlamadan sorumlu genel müdür yardımcısı olarak çalıştı. Şubat 2015’te Zorlu Performans Sanatları Merkezi genel müdürlüğüne getirilen Murat Abbas, ayrıca Rock’n Coke ve One Love festival gibi Türkiye’nin en büyük festivallerinin içerik küratörlüğünü üstlendi ve birçok festival ve konserde Mabbas sahne adıyla profesyonel DJ’lik yaptı ve yapmaya devam ediyor.

Metallica, Iron Maiden, Rihanna, Bob Dylan, Blondie ve Travis gibi dünya çapındaki birçok sanatçının Türkiye’ye getirilmesinde aktif rol alan, Zorlu PSM genel müdürlüğü döneminde pek çok farkı proje ile beraber Sonar Istanbul ve MIX Festival gibi uzun soluklu festivallerin düzenli olarak İstanbullularla buluşmasına öncülük eden Murat Abbas, Mixmag Türkiye’nin 22 Kasım 2018’de Eelke Kleijn’in sahne aldığı lansman etkinliğinin ev sahipliğini yapmıştı.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...