Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Moog 70. yılını sanal Mini Moog Fabrikası’yla kutluyor

Markanın ikonik analog sentezleyicisi Model D’nin deneyimlendiği internet sitesini keşfe çıkın

  • MIXMAG TURKEY
  • 25 Mayıs 2023
Moog 70. yılını sanal Mini Moog Fabrikası’yla kutluyor

Moog, 70. yıl kutlamaları kapsamında ikonik Model D sentezleyicinin deneyimlendiği sanal bir Minimoog Model D fabrikası yarattı.

Model D, dünyanın ilk taşınabilir sentezleyicisiydi ve birçok hit şarkının yaratılmasında kullanıldı.

Bu ikon cihazı tekrar hatırlamamızı sağlayan Moog, New York merkezli tasarım firması Pentagram iş birliğiyle 90'lı yılların video oyunlarından esinlenilerek animasyonla zenginleştirilen, yedi farklı bölüme sahip olan ‘Mini Moog Fabrikası’ sitesini müzik tutkunlarına açtı.

Söz konusu bölümler arasında, Minimoog Model D’nin yaratılışının tarihini anlatıldığı ve Moog hakkındaki belgeselleri sergileyen odalar bulunuyor.

Müzik kutusu odası, özel olarak oluşturulmuş bir çalma listesini çalmak için Spotify'a bağlanırken, ‘Sentezleyici inşa et’ bölümü adım adım yazdırılabilir bir aktivite sunuyor.

Kullanıcılara, her parçada kullanılan klasik sentezleyicinin sanatsal bir yorumunu çalmaları için ikonik parçalar arasında gezinme imkanı sağlayan ‘Çalışma Odası’, sitenin en heyecan verici alanlarından biri.

Çalışma Odası'nda yer alan bazı şarkılar arasında Bob Marley & The Wailers'ın ‘Stir It Up’, Kraftwerk’ün ‘Autobahn’, Earth Wind and Fire’ın ‘Boogie Wonderland’ ve daha birçok klasik bulunuyor.

Sitenin yaratılmasına öncülük eden Pentagram ekibinden Yuri Suzuki, projesinin "Dr. Bob Moog ve ekibinin çığır açan yeniliklerinin özünü yakalayacak şekilde sıkı bir şekilde etkileşimli ve eğlenceli bir deneyim yaratma" hedefiyle iki yıl sürdüğünü belirtiyor.

Suzuki şunları söylüyor: “Sentezleyicinin özel sesi ve güzel tasarımı benim kalbimde özel bir yer tutuyor. Minimoog Model D'yi kutlayan bir internet deneyimini hayal ettiğimiz ilk görüşmeyi hala net bir şekilde hatırlıyorum.”

Moog Music Inc., bundan tam 70 yıl önce, 1953 yılında New York’ta kurulmuştu.

Online Minimoog Model D deneyimini ve ‘Mini Moog Fabrikası’nı buradan inceleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...