Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Korg, sanal gerçeklik prodüksiyon stüdyosu geliştirdi

iOS, Mac ve Nintendo Switch versiyonlarının yanı sıra plugin uygulama opsiyonu da olan Korg Gadget, uyumlu VR başlıklarıyla çalışıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 11 Temmuz 2023
Korg, sanal gerçeklik prodüksiyon stüdyosu geliştirdi

Korg, çevrim içi prodüksiyon stüdyosu Korg Gadget’ın sanal gerçeklik versiyonunu piyasaya sürdü.

iOS, Mac ve Nintendo Switch versiyonlarının yanı sıra plugin uygulama opsiyonu da olan Korg Gadget VR, uyumlu sanal gerçeklik başlıklarıyla çalışıyor.

Korg Gadget, sezgisel kullanıcı arayüzü ve gadget enstrümanları sunarak müzik prodüksiyonu deneyimine yenilikçi bir boyut kazandırıyor.

Sanal bir stüdyoda çalışma imkanı tanıyan sistemde kullanıcılar elleriyle sentezleyicileri kontrol edebiliyor, MIDI dizileri yazabiliyor, sesleri modüle edebiliyor ve oluşturdukları ses kompozisyonlarını dışa aktarabiliyor.

Yazılımın VR versiyonu, Nintendo Switch versiyonu olan Korg Gadget'ten esinlenilerek ortaya çıkarıldı. Kullanıcıların üç boyutlu ortamla etkileşime girebileceği şekilde tasarlanan Korg Gadget VR, elektronik müzik yaratıcılığını 360°'lik bir ortama taşıyor, ellerimizle enstrümanlara dokunuyormuşçasına kolaylıkla ses modülasyonu yapabilmemize olanak tanıyor.

“Geleceğin dijital ses işleme istasyonu (DAW)” mottosuyla tanıtılan Korg Gadget VR, şu anda yalnızca Meta Quest 2 ve Rift S VR başlıklarıyla uyumlu.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...