Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kadın dayanışması dans ritimlerinde: “#challengeaccepted: Alive”

Steffi, Virginia, Julian Muller, DYEN, Aunt Zero ve Vertige’in aralarında olduğu sanatçıların parçalarından oluşan derleme albümün tüm geliri Mor Çatı Vakfı’na bağışlanacak

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Ekim 2020
Kadın dayanışması dans ritimlerinde: “#challengeaccepted: Alive”

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Türkiye’nin genç plak şirketi ve kolektiflerinden biri olan PRIMUS, Türkiye’nin İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme olasılığına karşı harekete geçen dünyanın dört bir yanındaki kadınların dayanışmasından ilham alarak tüm geliri Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı’na bağışlanacak bir derleme albüm projesi hazırladı.

Kadınların günlük yaşamlarında farklı şekillerde maruz kaldıkları ve gün geçtikçe artan şiddete karşı farkındalık oluşturmayı amaçlayan “#challengeaccepted: Alive” adlı projeye Türkiye ve yurt dışından toplam 32 sanatçı parçalarıyla katkı sağladı.

Aralarında Steffi, Virginia, Asquith, Julian Muller, DYEN, Blue Hour, Shaleen, Aunt Zero, Vertige ve Kerem Altaylar’ın da olduğu birçok sanatçının stüdyolarından çıkan yapımların yer aldığı derleme 14 Ekim itibarıyla Bandcamp üzerinden satışa sunuldu.

PRIMUS’un proje ile ilgili yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Köklerini feminizmden alan İstanbul Sözleşmesi, her türlü toplumsal cinsiyet temelli şiddeti, arkasındaki motivasyon ne olursa olsun kesin bir şekilde cezalandırmayı hedeflemekte, böylelikle ataerkil bahanelerle sıyrılabileceğini bilen faillerin cesaretini kırmaktadır. Kadına yönelik şiddetin politik olduğu ve kesinlikle durdurulması gerektiği unutulmamalıdır. İstanbul Sözleşmesi’nin aktif bir biçimde uygulanması işte tam da bu yüzden gereklidir.”

“Pek çok aktivite gibi, müziği deneyimlemek de ait olduğu toplumun kültürel geçmişiyle güçlü bir kültürel bağlantıya sahip olan ortak bir eylem şeklidir. Bir ifade ve tezahür biçimi olarak elektronik müzik, aykırı ve birleştirici bir güce sahiptir. Bu bağlamda sessizliği bozmak adına Türkiye'den ve dünyanın her yerinden müzisyenler olarak bir araya geliyoruz. Herkesi mücadelelerinde kadınlarla dayanışma içinde olmaya davet ediyoruz. Siz de sessizliğinizi bozun, kadın hakları derneklerine bağışta bulunun ve kadın mücadelesini destekleyin!”

“#challengeaccepted: Alive” projesindeki parçaları aşağıda dinleyebilir, derlemeyi bu bağlantı aracılığıyla satın alabilirsiniz.

#Yeraltı çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...