Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

İngiltere genelinde 1385 sanat oluşumu 257 milyon sterlinlik yardım alacak

Meblağ, hükümetin 1,57 milyar sterlinlik kültür iyileştirme fonunun bir parçası

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 29 Ekim 2020
İngiltere genelinde 1385 sanat oluşumu 257 milyon sterlinlik yardım alacak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

İngiltere genelinde 1385 sanat kuruluşuna hükümetin 1,57 milyar sterlinlik kültür iyileştirme fonundan 257 milyon sterlinlik pay verildi.

İngiltere Sanat Konseyi tarafından dağıtılan para, seçilen tiyatroların, müzelerin, orkestraların, müzik mekanlarının ve diğer kültürel organizasyonların önümüzdeki altı ay boyunca hayatta kalmasına yardımcı olmayı amaçlıyor. Yardımdan yararlanmaya hak kazananlar 1 milyon sterlinden az destek için başvuru yapmıştı. (Daha büyük hibeler için başvuran kuruluşlar hala yanıt bekliyor).

Listede, Londra'daki mekanlar ve organizatörler (Corsica Studios, Village Underground, Ministry Of Sound, Electrowerkz, The Jazz Cafe, Ormside Projects, Keep Hush, Sink The Pink, E1 London), Leeds (Mint Warehouse), Bristol (Motion Bristol), Manchester (Warehouse Project, Soup Kitchen, Partisan Collective) ve Liverpool (Chibuku / Circus Music, Invisible Wind Factory), ayrıca Reprezent, Classic Album Sunday, The Ransom Note, Crack, Lost Village Festival, Independent Label Market, Block9 ve Elijah & Skilliam dahil olmak üzere elektronik müzikle ilgili çeşitli kuruluşlar ve sanatçılar yer almakta.

İngiltere Sanat Konseyi yönetim kurulu başkanı Sir Nicholas Serota, "Hepimiz için zor zamanlar ancak kültür iyileştirme fonundan sağlanan bu ilk finansman, yerel ve uluslararası çapta sevilen ve hayranlık duyulan yüzlerce kültürel alan ve organizasyonun hayatını sürdürmesine yardımcı olacaktır" dedi.

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...