Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Ida Engberg: ‘Tecavüzcüleri yüceltmemeliyiz’

İsveçli sanatçı, Erick Morillo’nun ölümünün ardından yapılan övgü dolu yorumlara istinaden açıklamalarda bulundu

  • MIXMAG TURKEY
  • 8 Eylül 2020
Ida Engberg: ‘Tecavüzcüleri yüceltmemeliyiz’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Ida Engberg, Instagram hesabından yaptığı açıklamada müzik endüstrisinde meydana gelen cinsel saldırı olaylarına değindi ve suçluların cezalarını çekmesi gerektiğinin altını çizdi.

İsveçli sanatçının açıklamaları, Erick Morillo’nun hayatını kaybetmesi ve bunun sonrasında sektörden pek çok ismin Morillo’ya yönelik övgü dolu paylaşımlarının ardından geldi.

Söz konusu paylaşımında Engberg, “Dans müziğinin bileşenleri Morillo’nun yaptıklarını halının altına süpürmemeli. Böyle bir pozisyon almak, kendi jenerasyonumuzdaki ve gelecek kuşaklardaki kadınlara karşı bir görev niteliği taşıyor. Tecavüzcüleri yüceltmemeliyiz. Çevremizdeki insanların yıldızlara bu derece gözlerini karartarak hayranlık ifade ettiklerini görmek tiksindirici” ifadelerini kullandı.

Morillo, geçtiğimiz Aralık ayında Miami Beach’teki evinde gerçekleşen olayın ardından geçtiğimiz ay gözaltına alınmıştı. İddiaları başta reddeden sanatçı, test sonuçlarında DNA’sına rastlanınca adli birimlere teslim olmuştu.

Ida Engberg, açıklamasında ayrıca şu sözlere yer verdi: “Jamie Jones’un son paylaşımındaki tartışmayı takiben artık bunu yüksek sesle söylemenin gerekliliğini hissettim. Şu konuda açık olmak lazım - tecavüz tecavüzdür.”

View this post on Instagram

🙏🏼

A post shared by Ida Engberg (@idaengberg) on

Jamie Jones, geçtiğimiz hafta Morillo’nun ölümü sonrası Instagram hesabından yaptığı açıklamada sanatçıyla ilgili şu sözleri kullanmıştı: “Erick elbette kusursuz biri değildi, ancak hakkında pek az şey bildiğim bir olay nedeniyle kimseyi yargılayamam. Kesin olarak emin olduğum bir şey var ki Erick Morillo iyi kalpli, mütevazı, cömert ve misafirperver bir insandı. Müziğe olan tutkusu da son derece güçlüydü. Yıllar boyunca bana ilham kaynağı olan Morillo’nun zamanın ötesinde bir müzikal miras bıraktığını kimse reddedemez. Gerçek bir efsane ve çok iyi bir arkadaştı. Huzur içinde uyu kardeşim.”

Galli sanatçı daha sonra ikinci bir paylaşımda bulunarak, “Cinsel bir saldırı veya istismara maruz kalan birinin bunu açıkça ifade edip dile getirmek için ne denli bir cesarete sahip olması gerektiğini hayal edebiliyorum. Bu nedenle Erick Morillo’yu andığım ilk paylaşımım nedeniyle incittiğim insanlardan özür dilemek istiyorum. Sözlerim yalnızca Erick ile olan kişisel tanışıklığımız üzerine sarf edilen ifadelerdi. Kendisine isnat edilen suçlamalar hakkında çok az şey bilsem bile bu çok çok ciddi hadiseyi normalleştirmeye çalışmak yapmak isteyeceğim en son şey olurdu. Durum hakkında hassasiyetsiz davranarak hata yaptığımı kabul ediyorum ve bunun için üzgünüm” dedi.

Frank Hoo adlı bir sanatçı ise Jones’un ikinci paylaşımına, “Özür dilemene gerek yok Jamie… Sadece arkadaşının ölümü sonrası ona saygını gösterdin, hepsi bu” şeklinde yorum yaptı ve Engberg’in bu yoruma tepkisi hayli çarpıcı bir iddiayı daha ortaya çıkarmış oldu. Engberg, Morillo’yu 2006 yılında uyuşturucu madde katılmış bir içeceği kendisine zorla içirmeye çalışmakla ve taciz etmekle suçladı.

Engberg, Hoo’nun sözlerine cevap olarak yazdığı yorumda konuyla ilgili detayları şu şekilde paylaştı: “Morillo ile 2006 yılında İbiza’da tanıştım. Evindeki bir after parti sonrası şezlongda bir arkadaşımla sohbet ediyordum ve arkamdam yaklaşıp alnımı geriye doğru çekip isteğim dışında ağzıma içki döktü. Şaşkına döndüm ve bunun ne olduğunu kendisine sordum. Gülerek, ‘Ecstasy’ demekle yetindi. Ben de eğer kullanmak istersem buna kendim karar verip kendim kullanırım dedim. Derhal kalkıp partiyi terk ettim. Sonra bir arkadaşımdan duyduğuma göre partide soyunmayı reddeden tüm kadınlardan partiden çıkmalarını istemiş. Sonra tekrar karşı karşıya geldiğimizde cinsel içerikli sözlerle beni taciz etti. Yıllar sonra daha ‘tanınan’ biri olduğum zaman kibar ve sevecen bir kimliğe bürünüyordu. Ona bu çevrede tanıdığım en berbat ve en saygısız kişi olduğunu söyledim ve kendisiyle konuşmayı her seferinde reddettim. Bu yalnızca benim hikayem. Benim tecrübe ettiklerim bazılarına yeterli gelmeyebilir ama 2006 yılında İbiza’da sezon boyunca kaldım. Benzer sayısız söylenti ve iddiaları duyuyordum. Çok kötü bir üne sahipti bu konuda. Hiçbir zaman hiçbir yerde buna benzer bir şeyi tecrübe etmemiştim.”

Morillo ile ilgili bir diğer iddia da bugün drum ’n bass sanatçısı DJ Empress’ten geldi. Empress, 1998 yılında 17 yaşındayken New York’taki bir plak dükkanında çalıştığı dönemde Morillo’yu kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçladı.

DJ Empress, Facebook paylaşımında, “Rafların önünde plakları düzenlerken arkamdan gelip cinsel organını bacaklarıma ve kalçama sürtüyordu. Yanıma iyice yaklaşıp kulağıma sapkın ifadeler fısıldıyordu. Bu birkaç kez oldu ve donup kalıyordum. Çok gençtim, ne yapacağımı bilmiyordum” sözleriyle kendi başından geçenleri aktardı.

Erick Morillo, hakkındaki suçlamalarla ilgili savunmasını yapmak üzere 4 Eylül’de mahkeme karşısına çıkacaktı. Morillo, duruşma öncesi 1 Eylül’de Miami Beach’teki bir evde ölü bulunmuştu.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...