Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Django Django üyesi Dave Maclean, Roland Clark birlikteliğiyle house müzik projesi başlattı

Hugo Paris & Roland Clark ortalıklığıyla 'Music Saves The World' görücüye çıktı

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 11 Eylül 2020
Django Django üyesi Dave Maclean, Roland Clark birlikteliğiyle house müzik projesi başlattı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Django Django davulcusu Dave Maclean, Hugo Paris mahlası altında yeni bir house müziği projesi başlattı ve Roland Clark iş birliğiyle "Music Saves The World" adlı bir parça yayımladı.

Yeni projesi hakkında konuşan Dave Maclean şunları söyledi: "90'ların ortalarında DJ'lik yapmaya ve bir sampler ve 4-track kayıt cihazıyla hip hop, dancehall, house ve techno beat'leri yapmaya başladım. House ve techno'ya olan aşkım, Dundee'deki 23rd Precinct ve Perth'deki Strawberry Bizarre'dan plak satın almaya kadar uzanabilir. 14 yaşında Strawberry Bizarre'a girdiğimi hatırlıyorum; Frankie Bones’un “Bones Breaks” parçası çalıyordu ve yapmak istediğim türden bir müzik olduğunu düşündüm. On yıl sonra, Django Django'nun ilk albümü gündeme gelmişti ve bu Hugo Paris projesi kaldığım yerden devam etmemi sağlayacak."

Açılış teklisi, house müziğin harikası Roland Clark'ın aşk ve birlik çağrısı yapan sözlerini içeren, canlandırıcı bir çalışma. Clark sözleri New York'ta Black Lives Matter protestolarının ortasında Todd Terry’nin stüdyosunda yazdı.

Dave Maclean sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu parça bir gece evimde, Londra'da karantina yeni başladığında yapıldı. Geç saatlerde müzik yaparak verimli birkaç hafta geçirdim, bir süredir üstesinden gelinemeyecek kadar boşluğa sahip olmadığım planlar üzerinde çalışıyordum. Roland Clark'ın özellikle Urban Soul çalışmalarının ilk zamanları aklıma geldi; notaları yazar yazmaz kulağa nasıl geleceğini kafamın içinde hemen duyabiliyordum."

"Bu yapımda etkilendiğim ilham kaynaklarımdan bahsedecek olursam, çok sayıda Strictly Rhythm ve MAW Records plağı çaldığım doksanlar ortalarına kadar uzanıyor. DJ Duke'un Power Music'inden Junior Vasquez'in daha derin melodilerine kadar New York house müziğini her zaman sevmişimdir. Çalışma, bu kayıtlara ve İskoç bir yeniyetme olarak house müziği keşfettiğim dönemlere bir aşk mektubu niteliğinde."

"Music Saves The World" adlı çalışmayı aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...