Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Facebook’tan DJ’lerin müzik içeren canlı yayınlarına engelleme

Facebook’un hizmet koşullarında yaptığı değişiklik platformdaki “müzik dinleme deneyimini” sona erdiriyor ve alınan karar Instagram'ı da kapsıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 15 Eylül 2020
Facebook’tan DJ’lerin müzik içeren canlı yayınlarına engelleme

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Facebook, güncellediği kullanım koşulları kapsamında kaydedilmiş müzik içeren canlı yayınları ve uzun video paylaşımlarını engelleme kararı aldı.

Platform, söz konusu yenilenen hizmet koşullarında müzik yayınlarıyla ilgili olan kısımlara ek açıklama getirmek amacıyla ‘Music Guidelines’ kılavuz sayfasında duyuru yaptı. Kılavuz sayfasındaki duyuruda şu ifadelere yer verildi: “Aile ve arkadaşlarınızla video paylaşmanın tadını çıkarmaya devam etmeniz bizim için çok önemli. Ancak platformumuzda kendiniz ya da diğer insanlar için müzik dinleme deneyimi yaratacak videolar kullanırsanız ilgili videolarınız engelleniyor olacak. Ayrıca sayfanız, profiliniz veya grubunuz bu nedenle silinme tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir. Buna Facebook ürünlerindeki canlı yayın hizmeti de dahil. Başkasına ait olan bir müzik içeren bir paylaşım yaptığınızda, içeriğiniz bloklanabilir ya da telif hakkı sahiplerince gözden geçirilip kullanımı için izin alınmadığı tespit edilirse daha sonra kaldırılabilir.”

Facebook’tan bir yetkili, müzik içerikleriyle ilgili koşulların 2018’den bu yana yürürlükte olduğunun altını çizse de platformun önceki kılavuzlarında “müzik dinleme deneyimi”nden tam olarak neyin kast edildiği açıkça belirtilmemişti.

Koşullardaki bu güncelleme, kaydedilmiş müzik içeren canlı yayınların geleceği ile ilgili pek çok soru işaretini beraberinde getiriyor. Bu adımdan en çok etkilenecek olanlar da özellikle pandemi sürecinden bu yana canlı yayınları hayatlarının bir parçası haline getiren ve kitleleriyle bu şekilde iletişimde kalan DJ’ler.

Story paylaşımları ya da bir şov esnasında sanatçının performansının geleneksel yöntemlerle kaydedilmiş müzik içeren videoları, engelleme kararının dışında tutuluyor.

Açıklamada ayrıca, “Bir video ne kadar fazla uzun süreli kaydedilmiş müzik içeriyorsa, engellenme ihtimali de o kadar artıyor olacak. Müzik içeren kısa video paylaşımlarının yapılması önerilmektedir. Videolarınızda her zaman görsel bir bileşen de olmalı. Video paylaşımlarının ve canlı yayınlarının birincil odak noktası müzik olmamalı. Kısıtlamalar Facebook ve Instagram’daki her türlü sayfa ve profili kapsıyor” ifadelerine yer verildi.

Geçtiğimiz günlerde güncellenen hizmet koşullarının ilgili bölümüne buradan erişebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...