Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Etkinlik sektörüne özel hızlı COVID-19 test kiti geliştirildi

Kit, Swallow Events ve ilaç şirketi Roche iş birliğiyle kullanıma sunuldu

  • MIXMAG TURKEY
  • 23 Kasım 2020
Etkinlik sektörüne özel hızlı COVID-19 test kiti geliştirildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Koronavirüs kriziyle boğuşan etkinlik sektörüne nefes aldırma potansiyeli olan önemli bir adım atıldı.

İngiltere merkezli etkinlik şirketi Swallow Events ve İsviçre merkezli ilaç firması Roche’nin bir araya gelerek ürettiği koronavirüs test kiti 15 dakikada sonuç gösterme özelliğine sahip. Özellikle büyük çaplı etkinliklerin virüs bulaşma riskinden arındırılmış şekilde hayata geçirilmesi konusunda umut verici bir gelişme olarak değerlendirilen kit, dünyanın her noktasından yapılan tedarik taleplerine açık.

Kit hakkında değerlendirmelerde bulunan Swallow Events direktörü Oli Thomas, “COVID-19 pandemisi sırasında etkinlik sektörü unutulmaya yüz tuttu ve çok ağır yara aldı. Sanılanın aksine, Birleşik Krallık’ta 2020 yılında etkiliklerin yapılmasına aslında izin verildi ancak yönergeler açık ve net değil. Nihai kararlar genellikle yerel yönetimlerdeki tek bir kişinin verdiği karara göre şekilleniyor. İlk başta onay ve lisans alıp daha sonra son dakikada iptal edilen etkinlikler oldu bu süreçte. Bu karmaşa sektörde daha büyük finansal problemlere yol açarak daha fazla iş kaybını beraberinde getiriyor. Birleşik Krallık’ta mekânlara girişte 15 dakikada hızlı sonuç veren test kitini hayata geçiren ilk etkinlik firması olmaktan dolayı gururluyuz. Kesinlikle oyunun kurallarını değiştirecek bir hamle bu” diye konuştu.

İngiliz hükümetinin İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) onayından geçen ve ayrıca CE sertifikasyonuna sahip olan kit hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu sayfayı ziyaret edin.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...