Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Etkinlik endüstrisi 2020’de küresel çapta 30 milyar dolardan fazla kayba uğradı

Rakamlar pandeminin konser endüstrisi üzerinde yol açtığı tahribatın boyutlarını gözler önüne seriyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Aralık 2020
Etkinlik endüstrisi 2020’de küresel çapta 30 milyar dolardan fazla kayba uğradı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Yapılan bir araştırmaya göre etkinlik ve konser endüstrisi bu yıl 30 milyar dolardan fazla kayba uğradı.

Müzik endüstrisi ve konserler üzerine yayın yapan ticaret dergisi Pollstar, koronavirüs krizinin hayatımızda olmadığı 2019 yılındaki verileri bu yılla karşılaştırarak derinleştirdiği araştırmasını raporlaştırdı.

Pollstar, yılın ilk çeyreğinde müzik dünyasındaki verilerden yola çıkarak yayımladığı önceki raporunda en çok rağbet gören 100 turnenin bilet satışlarından elde edilecek brüt hasılatı 12 milyar dolar olarak öngörmüş ve rekor tahmininde bulunmuştu. 2019 yılında ilk 100’deki bu dilimdeki hasılat 5.5 milyar dolar civarlarındaydı ve bu yıl elde edilen brüt rakam 1.2 milyar dolarda kalarak geçen yıla göre %78’lik bir düşüş yaşadı.

Söz konusu 100 turnenin geçen yılki bilet satış oranı 57.7 milyondu, bu yıl ise sadece 13.4 milyon bilet satıldı. Raporda dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise sosyal hayattaki kısıtlamaların etkinlik sektörüne yansıma biçimiyle ilgili. Buna göre 15 Mart’tan itibaren sıkça görmeye alışık olduğumuz arabalı konserler, pandemi döneminde yapılan tüm etkinliklerin %49’luk dilimini oluşturdu. Bu şekilde gerçekleştirilen 419 etkinlikte 18 milyon dolar hasılat elde edildi.

Pollstar’ın etkinlik, konser ve festival endüstrilerinin finansal durumuna ışık tutan raporunun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...