Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Marginalia ilk derlemesini çıkardı: ‘Bestiary Vol. 1’

Elif’in kurucusu olduğu plak şirketinin ilk derlemesinde 17 parça yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 26 Şubat 2024
Marginalia ilk derlemesini çıkardı: ‘Bestiary Vol. 1’

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elif’in kurucusu olduğu Barcelona merkezli plak şirketi Marginalia, ilk derleme albümünü çıkardı.

Geçtiğimiz sonbahar Elif’in ‘Medusa’ isimli çalışması ile tanıtılan Marginalia, sektörün yetenekli yeni yapımcılarına yaratıcı kimliklerini sergileme fırsatı sunma vizyonu ile çıktığı yolun henüz başlarında canlı ve dinamik bir derleme oluşturdu.

Elif’in RBRN ile ortak yapım bir çalışmasını da içeren ‘Bestiary Vol. 1’ derlemesinde Esin, I Promised Mom, MANTi, Samet Günal, Jaffer ve Mumboi gibi isimlerden toplam 17 parça yer alıyor.

House, techno, electronica, breaks, disco ve deneysel gibi çeşitli türlerden etkileyici bir seçki sunan derleme serisinin ismi Bestiary, Orta Çağlara dayanan ve 'yaratıklar ansiklopedisi' anlamına gelen terime atıf yapıyor.

Marginalia’nın kuruluş aşaması ve ‘Bestiary Vol. 1’ hakkında Mixmag Türkiye’ye açıklamalarda bulunan Elif, “Marginalia’yı kuruş amacım bir süredir turnelerimde şarkılarını çaldığım prodüktör arkadaşlarımla beraber büyüyeceğimiz bir platform yaratmaktı. Marginalia, satır aralarında, sayfa kenarlarında alınan notlar, çizimler anlamına geliyor ve normalde kitabın önemli bir yeri olmayan, boşluklarda ve marjinlerde bulunan yaratıcılığı temsil ediyor. Biz de o yaratıcılığı ortaya çıkarmak için bu plak şirketini kurduk. Yeni kurulmuş bir label için, tahmin ettiğimden çok fazla demo gelmeye başladı. Hem EP’sini çıkaracağım bazı sanatçıları önden tanıtmak için hem de gelen demoları 1-2 sene gibi uzun süreler bekletmemek için bir toplama albüm derlemeye karar verdik. Albümde 17 parça var. Bir tanesi de benim çok sevdiğim prodüktör arkadaşım Rebrn ile beraber yaptığımız bir parça. ‘Your Body’ ismi. Bestiary de yine Marginalia’nın yani o kenarlarda, köşelerde çizilen resimlerin, canavarların, insan-hayvan karışımı figürlerin bir ansiklopedisi, kitabı gibi bir oluşum. Marginalia dünyamıza çok uyan bir albüm ve konsept ismi oldu. 17 benim çok sevdiğim bir asal sayı, 17 şarkı topladık. İkiye bölmek istemedim çünkü hakikaten o kadar çok iyi müzik var ki bir an önce çıkarmak istiyordum hepsini. Bu plak şirketinin, umarım beni de aşıp çok güzel yerlere gelmesini ve daha plak şirketinin ilk aylarında bana ve projeye güvenip şarkılarını veren tüm arkadaşlarıma da fayda sağlaması, bir ortak çatı oluşturması temennim” dedi.

Derlemedeki parçaları ve Elif'in albüm parçaları ile hazırladığı miksi aşağıda dinleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...