Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Dyani söylence ve şifa geleneklerinden ilham aldığı ‘Under’ adlı ilk albümünü çıkardı

Albüm, Dyani’nin kız kardeşi ile birlikte sahibi olduğu plak şirketi Chann3l etiketiyle çıktı

  • MIXMAG TURKEY
  • 19 Eylül 2020
Dyani söylence ve şifa geleneklerinden ilham aldığı ‘Under’ adlı ilk albümünü çıkardı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Haiti kökenli Amerikalı besteci ve prodüktör Dyani, "Under" adlı ilk albümünü çıkardı.

Kız kardeşi ve aynı zamanda menajeri olan Khalila Douze ile birlikte sahibi oldukları kendi plak şirketleri Chann3l’dan çıkan albüm, Detroitli Drexciya ikilisiyle özdeşleşen afrofütüristik mitolojik hikayenin sanatçı üzerinde yarattığı etki sonucu ortaya çıktı. Detroit techno ve Güney Afrika’da doğan gqom tarzına ait öğelerin belirgin şekilde gözlemlendiği “Unders” albümü, sanatçının spiritüalite arayışının içten gelen sanatsal bir izdüşümü. Sanatçının spiritüel gelenekleri, atalarına ait hatıratları ve şifa bulma yöntemlerine ait adetleri yeniden canlandırma gayesiyle hazırladığı albüm, çoklu ritme sahip düzenlemeleri ve ambient atmosferin öne çıktığı evreni ile sesin iyileştirici gücünü vurguluyor.

Albümün taşıdığı müzikaliteye ek olarak genel değerlendirmelerde bulunan Dyani, “Düş ve hayal dünyam, sadece hayatta kalma çabasında olduğumuz bir dünyada yaşamaktan ziyade her zaman için özellikle siyah trans ve queer bireyler olmak üzere siyah insanlar için şekillenmiştir. Bu, doğuştan gelen bir hak ve ancak birlik olarak düşlerimizi gerçeğe kavuşturabiliriz. Aksi takdirde tükenme ve izolasyon riski her zaman karşımızda duracak” diye konuştu.

12 parçadan oluşan albüme buradan sipariş verebilir, çalışmanın öne çıkan parçası “Agwe”nin video klibini aşağıda izleyebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: New York’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...