Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Dr. Anthony Fauci’ye göre ‘her şey yolunda giderse’ konserler sonbaharda geri dönecek

"Sonbahar ortalarına kadar sanatçıların sahnede, izleyicilerin de mekanlarda kendilerini güvende hissedecekleri bir ortam yaratılabilir"

  • MIXMAG TURKEY
  • 13 Ocak 2021
Dr. Anthony Fauci’ye göre ‘her şey yolunda giderse’ konserler sonbaharda geri dönecek

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Canlı müzik endüstrisinde pandemi nedeniyle en sık cevap aranan sorular kuşkusuz etkinliklerin ne zaman geri döneceği etrafında şekilleniyor. Amerikalı ünlü doktor ve bağışıklık uzmanı Dr. Anthony Stephen Fauci’ye göre, koronavirüsle mücadele beklendiği seyrinde giderse 2021 sonbaharında konserlerin hayatımıza geri döneceğini öngörmek mümkün.

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir konferansa konuşmacı olarak katılan Fauci, nüfusun en az %70 ila %85’inin aşılanması durumunda konserlerin ve sinemaların sonbaharda kapılarını açacağını belirterek değerlendirmelerde bulundu: “Gidişat umulan biçimde ilerlerse bu 2021 sonbaharı gerçekleşecektir. Sonbahar ortalarına kadar sanatçıların sahnede, izleyicilerin de mekanlarda kendilerini güvende hissedecekleri bir ortam yaratılabilir.”

Fauci ayrıca, havalandırma kalitesinin ve bu sistemlerde kullanılan hava filtrelerinin verimli şekilde çalışmasının mekanlarda tam kapasiteli etkinlikler için artı bir değer oluşturacağını belirtti. Almanya’nın Leipzig kentinde geçtiğimiz Ağustos ayında 1.200’den fazla kişinin katılımıyla gerçekleşen Restart-19 simülasyonunun sonuçlarına da değinen Fauci, havalandırma, hijyen ve uygun kapasite standartlarının riski en aza indirgediğini vurguladı.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...