Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Araştırma: Birleşik Krallık'taki müzisyenlerin %34’ü müzik kariyerini sonlandırmayı düşünüyor

Araştırmaya dahil olanların %88'i Birleşik Krallık hükümetinin sanatçıları desteklemek adına yeterince çalışma yapmadığını söylüyor

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 8 Ekim 2020
Araştırma: Birleşik Krallık'taki müzisyenlerin %34’ü müzik kariyerini sonlandırmayı düşünüyor

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Birleşik Krallık'ta Müzisyenler Birliği (Musicians Union) tarafından yapılan yeni bir araştırma, koronavirüs salgınının ülkedeki sanatçılar üzerinde yarattığı ağır bilançoyu ortaya çıkardı. Anketlerde müzisyenlerin %34'ü müzik kariyerlerini sonlandırmayı düşündüklerini söylerken, %37 bundan emin olmadığını belirtti. Araştırma sonuçlarına göre müzik sektörü dışında başka bir işte çalışmak zorunda kalanların oranı %47 olurken, %36'sının bir işi yok. %70'i işlerinin dörtte birinden fazlasını yapamadıklarını söylüyor ki bu çoğu müzisyenin ortalama geliriyle birleştirildiğinde durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

Müzisyenlerin %65'i şu anda mali güçlükle karşı karşıya ve hükümetin gelir desteğinin önceden planlandığı gibi Ekim ayı sonunda sona ermesi halinde %87'si mali sıkıntıyla karşılaşacak. Müzisyenlerin %87'si bu yıl yirmi bin sterlinden az kazanacak — Bu, ülkede ortalama yirmi dokuz bin sterlinlik gelirin çok altında bir rakam.

Son olarak müzisyenlerin %88'i hükümetin pandemi sırasında kendilerini desteklemek için yeterince adım atmadığını düşünüyor.

Temmuz ayında hükümet sanat ve kültür sektörleri için 1.57 milyar sterlinlik bir yardım paketi açıklamıştı ancak gece hayatı ve festivaller büyük ölçüde denklemin dışında bırakıldı. Yeni karantina önlemleri, işletmeleri potansiyel olarak altı ay boyunca saat 22:00'da kapatmaya zorlayacak ancak gelecek altı ayda kimse herhangi bir şey tahmin edemiyor. Bu da gece hayatının nesiller boyunca tecrübe edeceği en zor kışı için gelir olmadan ayakta kalması gerektiği anlamına geliyor.

Geçtiğimiz günlerde Birleşik Krallık Maliye Bakanı Rishi Sunak'ın ITV Haber portalına verdiği röportajda müzisyenlerin yeni bir iş bulmaları gerektiğini söylemesi ülkede büyük tartışma konusu olmuştu. "Herkesin krizin başlarında yaptıkları işleri yapmaya devam edebileceklerini söylemek gerçeği yansıtmaz" şeklinde konuşan bakan, sonrasında hükümetin kültür-sanat sektörüne sağladığı yardım paketlerinden bahsettiği röportajında program sunucusu Daniel Hewitt'in "Destek paketlerinde ifade ettiğiniz hususlar yeni iş kolları anlamına geliyor değil mi? Yani bu insanlara gidip yeni bir iş mi bulun diyorsunuz?" şekildeki sorusunu şöyle yanıtlamıştı: "Bu, insanlar için yepyeni fırsatlar anlamına geliyor. Yapmamız gereken şey tam da bu. Her şeyin eskisi gibi işlemesi mümkün mü? Hayır. O halde herkes yeni normale adapte olup uyum sağlamanın yollarını bulmak zorunda."

‘Dünyanın Ritmi: Londra’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...