Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Beyrut patlaması şehrin ünlü gece hayatı bölgesini de yok etti

Patlamanın Lübnan ekonomisine etkisi milyar dolarları bulacak

  • Furkan Kılıçaslan
  • 6 Ağustos 2020
Beyrut patlaması şehrin ünlü gece hayatı bölgesini de yok etti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Beyrut'ta geçtiğimiz günlerde meydana gelen patlama, şehrin büyük bir bölümünde yıkıma neden olmasının yanı sıra kulüpleriyle ünlü bölgesini de neredeyse tamamen yok etti. Gazeteci Martin Chulov, The Guardian gazetesine verdiği demeçte, tüm gece kulübü bölgesinin neredeyse tamamen ortadan yok olduğunu belirtti.

The Gärten, The Ballroom Blitz (haber görselindeki), The Grand Factory, AHM ve B018 dahil olmak üzere çok sayıda gece kulübü ve bar patlama bölgesine yakın yerlerde konumlanıyordu. Özellikle son yıllarda büyük bir çıkış gösteren ve artan sosyal, ekonomik ve politik problemlere karşı bir duruş sergileyen kulüpleri de zor günler bekliyor.

Mixmag'e konuşan The Ballroom Blitz'ten Moe Choucair, "Patlama Beyrut'u yerle bir etti ve tüm ülkeyi sarstı. Binlerce yaralı var, yüzden fazla ölü ve sayılar her dakika artıyor. Kulübü düşünmek için daha vaktimiz olmadı. Şu an yapmamız gereken en verimli şekilde bir olup yaralarımızı sarmak'' dedi. Açıklamasına, ''Her türlü açıklama var. Hükümet ve adalet sistemi konusunda ülkede büyük bir güvensizlik hakim. Bu tarz bir olayın siyasi ve sosyal sonuçları olacaktır. Lübnan için dönüm noktası olduğunu düşünüyorum. Bizi çok zor günler bekliyor'' diyerek devam etti.

Beyrut Valisi Marwan Abboud, şehrin yarısının patlamadan zarar gördüğünü ve hasarın muhtemelen 3 milyar doları aşacağını söyledi. Lübnanlı yetkililer başkentte iki haftalık olağanüstü hal ilan etti. Şehir halihazırda yüzde 35 oranında işsizlik oranına sahip ve nüfusun yarısından fazlası yoksulluk sınırının altında yaşıyor. Patlama sonrası ise evsiz kalanların 300 bini bulduğu tahmin ediliyor.

Lübnan'a ve patlamadan etkilenenlere yardım etmek için oluşturulan insiyatiflere buradan göz atabilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Furkan Kılıçaslan'ı takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...