Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Berlin 2022’de yeni bir Love Parade festivaline ev sahipliği yapacak

Rave The Planet projesi, sevilen techno karnavalı Love Parade ruhunu 2022’de tekrar canlandırmak için şimdiden 400 bin Euro bütçe ayırdı

  • MIXMAG TURKEY
  • 15 Ocak 2021
Berlin 2022’de yeni bir Love Parade festivaline ev sahipliği yapacak

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Berlin, 2022 yılında ünlü Love Parade’e benzer çapta bir techno karnavalına ev sahipliği yapacak.

Rave The Planet isimli organizasyon, Love Parade ruhunu Berlin sokaklarında yeniden yaşatmak için tarihi belirledi bile. 9 Temmuz 2022’de düzenlenmesi planlanan festival için şimdiden 400 bin Euro bütçe ayrıldı.

Aslında ilk olarak 2021 yılı için planlanan yeni Love Parade projesi, pandemi şartları nedeniyle ertelendi. Organizatörler, yetkili mercilerden 2022 yılındaki tarih için gerekli izinlerin alındığını belirtti.

Projeye destek sağlayanlar arasında Oliver Huntemann, Felix Kröcher, Christian Smith, Bebetta, Gabriel Ananda ve Mathew Jonson gibi isimler var. Asıl önemlisiyse, yeni festival projesinin hazırlıklarının orijinal Love Parade’in kurucuları arasında yer alan Alman techno efsanesi Dr. Motte’yle koordineli şekilde yürütülüyor olması.

“Elektronik dans müziği kültürünü her yönüyle korumayı, öne çıkarmayı ve ileri taşımayı” amaçlayan yeni hareket, orijinal Love Parade’in 1996 yılında sloganlaşan “biz tek bir aileyiz” (we are one family) söylemi üzerine kurulu.

Rave The Planet hareketinin bu projeyle birlikte bir diğer amacı da dans müziği kültürünün UNESCO’nun Somut Olmayan Kültür Mirası kategorisi altında tanınmasını sağlamak ve Berlin Love Parade’in ruhunu 21’inci yüzyıla uyarlayarak bu kültürün her yıl bir etkinlikle resmi olarak kutlanmasının yolunu açmak.

İlk olarak Temmuz 1989’da Berlin Duvarı yıkılmadan henüz birkaç ay önce organize edilen Love Parade, zirve yaptığı dönemde 1.6 milyon ziyaretçinin katılım gösterdiği ve techno’nun itici gücüyle ortaya çıkan kültürel bir devrim niteliğine bürünmüştü.

Berlin’in Avrupa elektronik müzik ortamındaki popülaritesine güç katan Love Parade’in 2010 yılı organizasyonunda büyük bir trajedi yaşanmış ve çıkan izdiham sonucu 21 kişi yaşamını yitirmişti. Organizatörlerin sorumlu olup olmadığını ortaya çıkarmak amacıyla başlatılan yargılama süreci 2017’de tamamlanmış ve dava herhangi bir cezai yaptırım olmaksızın sonuçlanmıştı.

Ayrıntılı bilgi edinmek için Rave The Planet’in internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...