Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Bandcamp'e alternatif sanatçıların %100 kazanç elde ettiği yeni platform: AC55ID

Nastia’nın Nechto plak şirketi gibi yüksek profilli oluşumların da yer aldığı platform, elektronik müzik topluluğu içinde hızla ilgi görmeye başladı

  • MIXMAG TURKEY
  • 21 Mart 2024
Bandcamp'e alternatif sanatçıların %100 kazanç elde ettiği yeni platform: AC55ID

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Bağımsız elektronik müzik sanatçıları ve plak şirketleri için adil bir zemin hazırlama amacını taşıyan AC55ID isimli yeni bir dijital müzik marketi ve topluluğu açıldı.

İlhamını her ayın ilk Cuma günü platformun gelir payını kaldırdığı Bandcamp Friday günleri konseptinden alan AC55ID, bu konsepti her güne yayarak sanatçıların ve plak şirketlerinin kazançlarının tamamını sürekli olarak korumalarını sağlıyor. Attack Magazine’e konuşan AC55ID CEO’su, “Bu fikri bir adım öteye taşıyarak sanatçılara ve plak şirketlerine eşi benzeri görülmemiş bir şekilde kazançlarının %100'ünü garanti ediyoruz. Taahhüdümüz, bağımsız yaratıcılar için daha adil bir ekosistem geliştirmeyi amaçlayan pazar yerimiz aracılığıyla tüm dijital ve fiziksel satışları kapsıyor. AC55ID'de her gün Bandcamp Friday günü” ifadelerini kullandı.

AC55ID’deki iş modeli, sanatçıların ayda 10 dolar, plak şirketlerinin ise 29 dolar ödediği bir abonelik ücreti üzerine kurulu. Bu yaklaşım, etkinlik planlaması, dijital indirmeler ve özellikle plak ve merch ürünler için ücretsiz bir teslimat merkezi dahil olmak üzere bir dizi hizmete sınırsız erişim sağlıyor. Platformun blockchain teknolojisi kullanımı, işlemlerin şeffaf ve güvenli kalması açısından da önem taşıyor.

AC55ID, rekabetçi fiyatlandırmasıyla Bandcamp’i geride bırakmanın yanı sıra, talep üzerine plak basımı gibi benzersiz teklifleriyle kullanıcı deneyimini zenginleştiriyor. Bu hizmet ile sürdürülebilirlik taahhüdünü vurgulayan AC55ID, pişirme yağından üretilen petrolsüz PVC’den üretilen plaklar gibi çevre dostu bir seçenek sunuyor.

Nastia tarafından yönetilen Nechto gibi yüksek profilli plak şirketlerinin de projelerinin yer aldığı platform, elektronik müzik topluluğu içinde hızla ilgi görmeye başladı.

Daha fazla detay ve kayıt için AC55ID'nin internet sitesini inceleyebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...