Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Badmixday ikinci albümü ‘Goya’dan ilk tekliyi çıkardı

Sanatçının Dome of Doom’dan çıkacak yeni albümü 8 parça içeriyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 10 Ocak 2021
Badmixday ikinci albümü ‘Goya’dan ilk tekliyi çıkardı

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren Badmixday (Anıl Berk Çetin), ikinci albüm çalışmasını Wylie Cable’ın kurucusu olduğu plak şirketi Dome of Doom’dan çıkarmaya hazırlanıyor.

29 Ocak’ta sınırlı sayıda kaset formatın yanı sıra dijital platformlarda da yayımlanacak “Goya” isimli albüm toplam 8 parça içeriyor.

Badmixday’in 2017 yılında Seattle merkezli plak şirketi Hush Hush Records’dan çıkardığı ilk albümü “A Quiet Mind Awaits”i takip eden albüm çalışması olan “Goya”, downtempo, caz, deneysel electronica, klasik ve enstrümantal hip-hop’tan izler taşıyor.

Sufi düşünce sisteminin ve büyükbabasının yol göstericiliğinin etkilerini de üzerinde taşıyan “Goya” albümü hakkında açıklamalarda bulunan Badmixday, “Goya ismini sosyal medyada takip ettiğim bir dilbilimciden öğrendim. O zamanlar aklımda olan fikre çok yakın bir sözcük olması hayli ilginç bir tesadüf olmuştu. Sözcük, bir hikayenin kurgusuna kendinizi kaptırınca onun bir kurgu olduğunu unutup kısa süreliğine gerçekmiş hissine kapılmak anlamına geliyor. 'Goya', kendi hikayelerimi her yönden anlatmama imkan tanıyor. Esasında bu ilişkiyi parçalara verdiğim isimlerde görmek mümkün. ‘Goya’yı kendi his dünyamda yaşadıktan sonra parçaları isimlendirdim. Tamamen kişisel ve sosyal temalarla içli dışlı olmakla ilgili bir şey. Albüm, özellikle büyükbabamın yardımıyla Sufizm’le tanışmamı, onu yaşayışımı anlatıyor. Zaman zaman hayatımdaki önemli anların izini sürüyorum. Bu anlamda albümün kişisel, sosyal ve politik meselelerden bir tür kendimi soyutlama görevi gördüğünü söyleyebilirim. Dinleyiciler bunu kendi özgür iradeleriyle tahayyül edebilirler” dedi.

Albümden paylaşılan ilk tekli “Easy The Kid Not Anymore”, Badmixday’in albümdeki tek ortak yapım çalışması. Sanatçı bu çalışmada müzisyen Rijekä ile birlikte çalıştı. Aşağıda dinleyebilir, albüme ön sipariş vermek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Turkuaz çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...