Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Autechre, SOPHIE’nin 'BIPP' adlı parçasını remiksledi

Remiks, plak şirketi Numbers aracılığıyla yayımlandı

  • MUSTAFA TOKGÖZ
  • 16 Ocak 2021
Autechre, SOPHIE’nin 'BIPP' adlı parçasını remiksledi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Elektronik müziğin öncü ikilisi Autechre, SOPHIE’nin 2015 yılı çıkışlı teklisi ‘BIPP’yi remiksledi.

İkili, tiz vokalleri ve synthesizer’larıyla belirginleşmiş gösterişli orijinal parçayı, tekrarlanan yankılarla daha uzun bir sesli prodüksiyonuna dönüştüren versiyonlarıyla daha karanlık hale getirmiş. Autechre, geçtiğimiz Ekim ayında Warp Records aracılığıyla on dördüncü stüdyo albümü 'Sign'ı yayımlamıştı.

Remikse eşlik etmesi için, parçanın beyaz bir arka plan üzerindeki orijinal soluk mavi ve pembe kapak görseli siyah bir arka plan üzerinde turuncu ve yeşil renkler taşıyacak şekilde değiştirildi.

Glasgowlu sanatçı SOPHIE, daha önce Manchesterlı ikili Autechre'ye olan hayranlığından bahsetmişti.

SOPHIE, 2018 yılında kapak yıldızı olduğu Crack dergisiyle yaptığı söyleşide şu ifadeleri kullanmıştı: “Özellikle Autechre çok uzun zamandır kahramanlarım oldu. Müziklerinde temelde insani bir şey var ve bu sadece maddi bir dünyayı tarif etme biçimi. Neredeyse elini yapışkan bir malzemeye sokuyormuşsun gibi.”

"Herkes bununla ilgili bir deneyime sahip olabilir, bu çok insanca bir şey. Kelimenin tam anlamıyla materyallere ve duygulara ses yoluyla yanıt veriyorsunuz. Bu yüzden bunun sıkıcı bir tarafı olduğunu düşünmüyorum."

'BIPP' (Autechre Mx) Numbers aracılığıyla çıktı.

Plak şirketi, çalışmanın 28 Ocak'ta piyasaya sürülecek plak versiyonunda SOPHIE'nin “PRODUCT” albümünün yapım aşaması sırasında ortaya çıkan 'UNISIL' adlı bir başka çalışmanın da yer alacağını duyurdu.

Numbers, Autechre dışında 'BIPP' için başka bir remiks çıkarma niyeti olmadığını paylaştı. Şirket, ilk olarak 2015'te 'BIPP'yi remiksleme olasılıklarını öğrenmek için ikiliyle iletişime geçti ve 2018 yılında SOPHIE'ye ve 'PRODUCT' albümüne ait gereken stem ve sistem dosyalarını takip maili olarak gönderdi.

Plak şirketinin basın açıklaması şöyle devam etti: "2020 ortalarında Autechre'den 'Çok geç oldu, umarım hala iş görür' notuyla ve ekinde 'BIPP'nin remiksinin WAV dosyası bulunan bir e-posta geldi."

'BIPP' parçasının Autechre remiksini aşağıda dinleyebilir, çalışmanın plak ve dijital versiyonlarına erişmek için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Haberin yazarı Mustafa Tokgöz'ü takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...