Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Apple sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu tanıttı

Apple Vision Pro'nun özellikleri, fiyatı ve piyasaya çıkış tarihiyle ilgili ön bilgiler haberimizde

  • MIXMAG TURKEY
  • 5 Haziran 2023
Apple sanal gerçeklik gözlüğü Vision Pro'yu tanıttı

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Apple merakla beklenen Vision Pro sanal gerçeklik gözlüğünü WWDC 2023 fuarında tanıttı. Son teknoloji ürünü cihaz, sanal ve artırılmış gerçeklik deneyimine devrimsel değişiklikler getirecek gibi görünüyor.

Artırılmış gerçeklik ve sanal gerçeklik uygulamalarını desteklemek üzere tasarlanan Vision Pro, ayrı bir kontrol ünitesine ihtiyaç duymadan bağımsız bir başlık olarak kullanılıyor. Gelişmiş dış sensörler ve kameralar kullanılarak, sesli komutlar ve sezgisel el hareketleri aracılığıyla sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Optimal konfor ve ağırlık azaltma için özel alüminyum alaşımından üretilen Vision Pro, kolay ayarlama için dijital bir taç ve çeşitli baş yapısı boyutlarına uyum sağlayan çok yönlü bir baş bandı özelliklerine sahip. Çift sürücülü ses üniteleri sayesinde etkileyici uzamsal ses deneyimi sunuluyor. Taşınabilirliği daha da artırmak için başlık, toplam ağırlığı azaltan bir kablo ile bağlı bir harici batarya içeriyor.

Çift ultra yüksek çözünürlüklü ekrana sahip olan Apple Vision Pro, herhangi bir odanın özel bir sinema deneyimine dönüşmesini sağlayarak kullanıcıyı 100 fit genişliğinde bir ekranla karşı karşıya gibi hissettiriyor. Gelişmiş uzamsal ses sistemiyle güçlendirilen kullanıcılar, favori filmlerini, TV şovlarını ve hatta nefes kesici 3D filmleri rahatlıkla izleyebiliyor. Apple Immersive Video, uzamsal ses teknolojisi ile eşleştirilmiş 180 derece yüksek çözünürlüklü kayıtlar sunarak kullanıcıları tamamen yeni dünyalara taşıyan geniş video koleksiyonuna erişim sağlıyor.

Özel üç katmanlı lens ve yüksek çözünürlüklü mikro OLED ekranlara sahip olan ve kızılötesi kameralar, LED aydınlatıcılar, LiDAR ve geleneksel kamera sensörleri ile donatılan ürün, detaylı derinlik bilgisi yakalıyor ve hassas izleme yetenekleri sunuyor. Apple'ın Vision OS tarafından desteklenen gelişmiş R1 çipi ve M2 işlemcisiyle güçlendirilen başlığı, gecikmesiz bağımsız performans sunuyor.

Cazibesini artıran bir diğer özellik olarak, Vision Pro, Apple'ın ilk 3D kamerasını içermekte ve kullanıcılara gelişmiş derinlik bilgisiyle özel anları yakalama imkanı sunmaktadır. Başlık ayrıca, içeriğin boyutunu kullanıcının tercihlerine göre ayarlamasına izin veren özel bir video modu sunar. Oyun tutkunları, Apple Arcade kütüphanesindeki 100'den fazla oyunun keyfini çıkarabilir ve etkileyici bir oyun deneyimi için PS5 veya Xbox ile bağlantı kurabilir.

Ürünün duyurusuyla, Apple'ın Disney ile bir iş ortaklığı kurduğu da ortaya çıktı ve Vision Pro için özel deneyimlerin sinyalini verdi. Bu deneyimler arasında Disney+'ta geliştirilmiş şov izleme, etkileşimli AR basketbol oyunu demosu ve daha fazlası yer alıyor. Bu özelliklerin bazıları henüz geliştirilme aşamasında, ancak Disney CEO'su Bob Iger, Disney+ uygulamasının Vision Pro piyasaya sürüldüğünde kullanılabilir olacağının müjdesini şimdiden veriyor

Fiyatı 3.499 dolar olarak belirlenen ürünün gelecek yılın başlarında piyasaya sürüleceği bildirildi. Ayrıntılı bilgi için bu sayfayı ziyaret edebilirsiniz.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...