Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

Apple, DJ pikabına dönüşebilen MacBook Pro versiyonu için patent başvurusunda bulundu

Belgede dizüstü bilgisayarın birbirinden ayrılabilen parçalar içerdiğini ve bir DJ kontrol cihazına dönüştürülebileceğini gösteren illüstrasyonlar yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 14 Ağustos 2023
Apple, DJ pikabına dönüşebilen MacBook Pro versiyonu için patent başvurusunda bulundu

Telegram kanalımıza abone olarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Apple, DJ pikabına dönüşebilen MacBook Pro modeline ait bilgiler içeren bir patent başvurusunda bulundu.

Belgede, dizüstü bilgisayarın birbirinden ayrılabilen parçalar içerdiği ve bir DJ kontrol cihazına dönüştürülebileceği gün yüzüne çıktı. Buna göre, klavye ve dokunmatik yüzey modülü gibi parçalar, dizüstü bilgisayarın bir DJ pikabı olarak kullanmak istenmesi durumunda kullanıcı tarafından çıkarılabilecek. Patentteki illüstrasyonlar, bu dönüşümün nasıl gerçekleşeceğini göstermekte.

Belgede bir DJ kontrol cihazından ve turntable ifadesinden sözel olarak ifade edilmese de, kullanılan grafikler bu şekilde bir çıkarım yapılmasını sağlıyor.

Apple, geçtiğimiz hafta da son derece ilginç bir gelişme ile dünya gündemine oturmuştu. Markanın 2001’de piyasaya çıkardığı birinci nesil bir iPod ürünü, varlık yatırım platformu Rally aracılığıyla 29.000 dolara satılmıştı.

iPod, Teksas’ta çocuklarına hediye olarak bir çift tarafından 2001 yılında alınmış ve o zamandan bu yana orijinal Apple kılıfında ve mavi çantasında bir rafın üzerinde kalmıştı. Willowbrook alışveriş merkezinden satın alınan ürün için o zamanlar yeni açılan Apple mağazasında vergiler dahil 399 dolar ödenmişti.

Yatırım platformu, ürünün sahipliğini 5.000 hisseye böldü ve 5 dolarlık bir hisse fiyatına 360 yatırımcı arasında bölündü. Geçen hafta özel bir yatırımcı tarafından sunulan 29.000 dolarlık satın alma teklifi, hissedarların oyuna sunuldu. 9to5Mac’e göre, hissedarların %61.98’i teklifi kabul etme lehine oy kullandı. Enflasyon hesaba katılmadığında, iPod’un orijinal 399 dolarlık fiyatı son 22 yılda 73 kat artmış oldu.

Son zamanlarda nostaljik Apple ürünlerine ilginin arttığı görülüyor. 17 Temmuz’da, orijinal fabrika çıkışlı 2007 model 4GB Apple iPhone Louisiana’daki LCG müzayedesinde rekor kırarak 200.000 dolara satıldı. Orijinal iPhone sadece iki depolama seçeneği ile gemişti; 4GB modelinin başlangıçta 8GB karşılığına göre popülerliğinin düşük olması nedeniyle, sadece birkaç ay sonra 16GB model sunmak için üretimden kaldırılmıştı. Bu da 4GB’lık modelin nadirliğine büyük ölçüde katkıda bulundu.

Benzer şekilde, Boston’da 24 Ağustos’a kadar devam eden müzayedede, tamamen çalışan bir 1976-77 Apple-1 bilgisayarının özel olarak yapılmış ve orijinal Steve Wozniak imzalı klavyesi, güç kaynağı ve el yapımı kasasının, müzayede kapanış tarihine kadar 200.000 dolardan fazla bir fiyata alıcı bulacağı tahmin ediliyor.

[Kaynak: We Rave You]

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...