Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Kanada’da beyin dalgalarıyla synthesizer’da müzik üretildi

Kanadalı müzisyen Angie Coombes, devasa analog synthesizer TONTO’da beyin dalgalarıyla müzik üretti

  • MIXMAG TURKEY
  • 24 Ekim 2020
Kanada’da beyin dalgalarıyla synthesizer’da müzik üretildi

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Kanadalı müzisyen Angie Coombes, 52 yıl önce üretilen ünlü synthesizer TONTO’da beyin dalgalarını kullanarak müzik üretti.

Kanada merkezli yayın organı CBC’nin podcast programına katılan Coombes’in açıklamalarına göre sanatçının beyin dalgaları, başına geçirilen bir ekipman vasıtasıyla voltaja dönüştürüldü ve parametreleri harekete geçirmesi için bir bilgisayar yardımıyla TONTO'ya iletildi. Kanada’nın Calgary kentindeki Ulusal Müzik Merkezi’nde bulunan TONTO üzerinde başarıyla gerçekleşen denemedeki kayıtlar sanatçının yeni albümünde kullanılacak. Coombes, TONTO gibi 52 yıl önce üretilen bir analog synthesizer üzerinde yapılan denemeyi “dünyada bir ilk” olarak niteledi.

Farklı duygu ve düşüncelerle oluşan beyin dalgaları, synthesizer’daki ses seviyesi, nota frekansı ve tempoyu manipüle ediyor. Düşünceler ne kadar girift ve karmaşık olursa, ortaya çıkan ses üzerinde ortaya çıkan etki de bir o kadar güçleniyor.

Malcolm Cecil ve Robert Margouleff tarafından üretilen TONTO (The Original New Timbral Orchestra), 2013 yılında Calgary Ulusal Müzik Merkezi tarafından satın alınmış ve kapsamlı bir restorasyondan geçirilmişti. TONTO, Amerikalı müzisyen Stevie Wonder’ın 1972 yapımı “Talking Book” ve 1973 yapımı “Innervisions” albümlerinde kullanılarak dünya çapında bilinirilik kazanmıştı.

Deneme ile ilgili Angie Coombes'in ayrıntılı açıklamalarını CBC'nin podcast'inde dinlemek için tıklayın.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...