Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
ETKİNLİK

Almanya’da ‘sosyal mesafeli’ kulüp etkinliği

Dünyanın sosyal mesafe kurallarına uygun ilk kulüp etkinliği Almanya’nın Münster kentinde düzenlendi

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: STEVE STIX
  • 24 Mayıs 2020
Almanya’da ‘sosyal mesafeli’ kulüp etkinliği

Sosyal mesafe kurallarına uygun ilk kulüp etkinliği Almanya’da gerçekleşti.

Almanya’nın Münster kentinde bulunan Coconut Beach Club’da düzenlenen TakaTuka etkinlik serisinin organizatörleri, mekanın 2000 olan kapasitesini 100’e düşürerek ve dans pistinde müzikseverlerin güvenle dans etmesi için yere 1.5 metre mesafe aralığıyla daireler çizerek bir etkinlik düzenledi. 21 Mayıs'ta gerçekleşen etkinlikte Gerd Janson, Steve Stix, Kai Lorenzen ve Thorsten Karger kabin başına geçti.

Mekanın fiziki alanının yarısının açılması, insanların en fazla dört kişilik gruplar halinde toplanmasına izin verilmesi, bar etrafındaki sosyal mesafe uyarıcı işaretleri ve DJ kabininin etrafındaki pleksiglas malzemeden yapılma bariyer alınan diğer tedbirler arasındaydı.

Tüm katılımcıların maske takmasının zorunlu olduğu etkinlikte müzikseverlerin yalnızca kendilerine tahsis edilen masalara geçtiklerinde ya da bar etrafında personeli korumak amaçlı yapılan pleksiglas panellerin içinde oldukları zaman diliminde maskelerini çıkarmasına izin verildi.

Dezenfektan kullanımının ücretsiz olduğu etkinliğe girişler, içki ve yiyecek fişleri dahil 70 euro olarak ücretlendirildi.

Mixmag’e konuşan Steve Stix, “Coconut Beach Club, yerel yönetimin yönergelerini sıkı şekilde uygulama şartı ile etkinliği gerçekleştirme izni alabildi. Önünüzde müziğinizle dans eden insanları tekrar görmek gerçekten iyi hissettirdi. Yere çizilen daire ve nokta gibi işaretlemeleri görünce ‘Yoga yapan insanlara mı çalacağım?’ diye içimden geçirmedim değil ama nihayetinde bunu gerçeğe dönüştürebilmiş olmak çok önemli bir adımdı” dedi. Sanatçı ayrıca, mekanın düşük kapasite nedeniyle oluşan farkı kapatmak amacıyla, normalde 10-15 euro bandında değişen bilet fiyatlarının 70 euro’ya çıkarmak zorunda kaldığını sözlerine ekledi.

Resident Advisor’a açıklamalarda bulunan Gerd Janson ise, “Etkinlik oldukça iyi geçti. Nostaljinin ve umudun acı-tatlı bir karışımı gibiydi. Ben son derece eğlendim, umarım gelen müzikseverler de güzel vakit geçirmiştir” diye konuştu.

Gerd Janson’ın kendi ücretinde %80 oranında indirime gittiği etkinlikte kulübün kar amacı gütmeden sadece masrafları karşılamak için ücretlendirme politikasını revize ettiği, böylece dans müziği sektörüne bir tür “hayatın devam ettiği mesajı vermeyi” amaçladığı bildirildi.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...