Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
HABER

Almanya techno’yu müzik, DJ’leri ise müzisyen olarak deklare etti

Almanya Federal Finans Mahkemesi’nden çıkan karar sektörün üzerindeki vergi yükünü hafifletiyor

  • MIXMAG TURKEY | FOTOĞRAF: HANNIBAL HANSCHKE
  • 30 Ekim 2020
Almanya techno’yu müzik, DJ’leri ise müzisyen olarak deklare etti

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

Almanya’nın önde gelen basın kuruluşlarından Süddeutsche Zeitung’un haberine göre ülke resmî anlamda techno’yu müzik, DJ’leri ise müzisyen olarak kabul etti.

Almanya Federal Finans Mahkemesi’nden çıkan yeni kararla birlikte gece kulüpleri bundan böyle bilet satışlarından %19 yerine %7 vergi ödeyecek. Dans müziği etkinliklerinin “konser” olarak anıldığı kararda şu ayrıntılar göze çarpıyor:

1. Techno ve house etkinliklerinin yapıldığı mekanlarda etkinliğin asıl odak noktası müzik performansları ise ve bununla birlikte sunulan yan hizmetler müzik performansının önüne geçen nitelikte değilse giriş ücretinden alınan vergide indirime gidilir.

2. Bahsi geçen müzik performanslarının düzenli olarak (haftalık) gerçekleştiği durumlarda, kabin başındaki DJ’ler techno ve house müzik performanslarına konser ya da konser türünde etkinlik karakteri kazandırabilir.

Gelişmeyle birlikte medya oynatıcılar, miks konsolları ve diğer ekipmanlar da müzik enstrümanı olarak kabul edilebilecek. Karar metninde yargıçların, “DJ’ler yalnızca sesi bir kaynaktan ortama taşıyan cihazları çalmıyor, aynı zamanda çeşitli enstrümanları kullanarak kendi karakterlerini taşıyan ses dizileri oluşturuyor ve kendilerine ait müziği performe ediyor” ifadelerini kullanması dikkat çekti.

Bu karar üzerine Alman medyasında “Federal Finans Mahkemesi resmî anlamda techno’yu müzik, DJ’leri ise müzisyen olarak deklare etti” yorumları yapıldı.

‘Dünyanın Ritmi: Berlin’ çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...