Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
MÜZİK

2jack4u, Moreno Ácido ve VSO’dan ortak çalışma: ‘Chaincat’

Ortak proje, 2jack4u kürasyonuyla oluşan ‘Máquinas Em Manobras’ derleme albümünde yer alıyor

  • MIXMAG TURKEY
  • 12 Temmuz 2020
2jack4u, Moreno Ácido ve VSO’dan ortak çalışma: ‘Chaincat’

E-posta listemize katılarak en güncel içeriklerden ve ayrıcalıklardan haberdar olun.

2jack4u, Moreno Ácido ve VSO, “Chaincat” adlı ortak bir yapıma imza attı.

Koronavirüsün etkilediği Portekizli sanatçılara destek olmak amacıyla 2jack4u öncülüğünde başlatılan “Máquinas Em Manobras” multimedya projesi içinde yer alan parça, 15 Temmuz’da resmi olarak paylaşılmadan önce Mixmag Türkiye ayrıcalığıyla müzikseverlerin beğenisine sunuluyor.

Acid Mary ve Jack Drop ikilisinden oluşan 2jack4u, zor zamanlardan geçen kültür-sanat sektöründe iş birliklerini geliştirme amacıyla inisiyatif alarak projeyi başlattı. İkilinin yaptığı girişimler sonucunda 22 elektronik müzik sanatçısı ve 16 görsel sanatçı ile bağlantı kuruldu. Proje sonunda, internet sitesinde her bir yapıma özel sayfaların bulunduğu ve her bir parçaya özel farklı görsel tasarımların oluşturulduğu 14 parçalık bir derleme albüm ortaya çıktı.

Bir “izolasyon antolojisi” olarak şekillenen “Máquinas Em Manobras” projesinde her müzisyene 2jack4u tarafından sonik bir taslak çerçeve sunuldu ve sanatçılara iki ay süre verildi. Görsel sanatçılar ise, sürrealist bir yaratım tekniği olan “zarif ceset” (exquisite corpse) yaklaşımıyla her bir görsel çalışmaya ortak katkı sundu.

Daha önce tecrübe edilmeyen koşullarda ortaya çıkarılan “Máquinas Em Manobras” multimedya projesindeki eserler, yüksek enerjili acid techno’dan soyut ses denemelerine uzanan yelpazede Portekiz sanatının yükselen yeteneklerine ışık tutuyor.

Projedeki müzik yapımları 25 Mayıs’tan itibaren kademe kademe müzikseverlerle paylaşılmaya başlamıştı. 2jack4u, Moreno Ácido ve VSO iş birliğiyle ortaya çıkan “Chaincat” parçasını aşağıda dinleyebilirsiniz.

#Frekans çalma listemizi Spotify'da takip edin.

Sonraki yazýyý yükle
Yükleniyor...
Yükleniyor...