Menü
Ana Sayfa En Son Haberler Menü
TEKNOLOJİ

2023'ün en iyi 10 müzik teknolojisi ürünü

Yılın cihazlarını sizin için derledik

  • FURKAN KILIÇASLAN
  • 28 Aralık 2023

Bu yıl da hayallerimiz ve bütçemizi aşan bir çok müzik teknolojisi ürünüyle tanıştık. DJ dünyası çok büyük bir değişim yaşamasa da sentezleyiciler 2023 yılında yine öne çıkan ürünler olarak göze çarpıyor. Sentezleyiciler, klasik donanım furyasına ayak uydurarak, FM ve Prophet 600 gibi nostaljik sesleri modernize etmeyi tercih ettiği bir yılı geride bıraktı. 2023 yeni yıldızlar ve eski dostların yeni ürünleriyle müzik dünyasını değiştirmeye devam etti.

Sizler için derlediğimiz 10 ürüne göz atalım:

1
MELBOURNE INSTRUMENTS ‘NINA’

Synth üzerinde motorlu potlar mı? Bu devasa masaüstü synth, heyecan verici yeni bir markanın ilk ürünü olarak karşımıza çıkıyor ve her alanda yenilikçi özellikler sunuyor: ayrıştırılmış devreler, hibrit analog/dijital osilatörler ve daha birçok ilgi çekici özellik ile geliyor. Ama asıl dikkat çeken özellik ''preset''leri seçerken dönen motorlu potlar. Her seferinde aklımızı başımızdan alıyor.

Detaylı bilgi: melbourneinstruments.com

2
ABLETON ‘PUSH 3’ VE ABLETON ‘LIVE 12’

Live, donanım devriminde ayakta kalmayı başaran nadir şirketlerden biri. Bu yıl tanıttıkları ''Push 3'' kendi başına bir DAW ve prodüksiyon makinesi olmak için emin adımlarla yoluna devam ederken, Live'ın 12. sürümü ise Beta olarak piyasaya sürüldü. Son zamanların en gözde DAW uygulaması, güncellemelerle beraber tahtını korumaya çalışıyor.

Detaylı bilgi: ableton.com

3
EXPRESSIVE E ‘OSMOSE’

Sentezleme sayesinde, son yıllarda ses tasarımının sınırları zorlanıyor. Roli'nin Seaboard gibi MPE MIDI klavyeleri sayesinde sesleri nasıl ürettiğimiz yeni bir boyuta taşınırken, Osmose her bir tuşun ağırlıklı klavyesiyle çalınabilen bir donanım synth olarak, eşi görülmemiş seviyede aftertouch ve her tuşun yan tarafa hareketiyle işleri başka bir seviyeye taşıyor.

Detaylı bilgi: expressivee.com/2-osmose

4
INTELLIJEL ‘CASCADIA’

Intellijel'in yarı modüler ‘Easel’ ürünü, modüler ve synth severler arasında büyük bir heyecan yarattı. Buchla tarzı modüler ile Batı Yakası Moog kökenli yaklaşımlarını birleştirme şekli, son derece estetik bir ses deneyimi sunuyor.

Detaylı bilgi: intellijel.com

5
PIONEER DJ ‘DDJ-FLX10

Serato’nun son dönemdeki ''stems mixing'' özelliği, DJ kontrol cihazları pazarına çok ihtiyaç duyulan bir heyecan getirdi. Dört deck üzerinde parçaları davul, bas, melodi ve vokal olarak anında ayırma özelliği sunan Rane Four kontrol cihazı, oyunun kurallarını değiştirdi, ama bu yenilik yalnızca Serato platformuna bağlı olanlar için geçerliydi. Pioneer’ın Rekordbox tutkunları artık bu eğlencenin bir parçası olabilir. Bu cihaz, bu fiyat aralığında beklenen tüm özelliklerle birlikte hem Serato hem de Rekordbox'u destekliyor.

Detaylı bilgi: www.pioneerDJ.com

6
YAMAHA ‘YH-WL500’

Kablosuz kulaklıklar günlük kullanımda oldukça popüler olabilir ama stüdyolarda, bu kulaklıkların getirdiği gecikme, prodüktörleri her zaman şüphede bırakıyordu. Bu yıl Yamaha bu gecikme sorununa meydan okuyarak en fazla 4 milisaniyeye varan gecikmeye sahip stüdyo kulaklığını duyurdu.

Detaylı bilgi: yamaha.com

7
POLYEND ‘TRACKER MINI’

Eğer yatay DAW prodüksiyon dünyasına alışkınsanız, bu 90’lar havasındaki teknolojinin dikey yaklaşımı size başka bir dünyadanmış gibi gelebilir. Ancak alıştıktan sonra Mini, oldukça kullanışlı bir cihaz haline geliyor. Bir Groovebox'tan ziyade kutuda bir DAW gibi, Elektron’un Digitakt modeline stereo örnekleme, 12 kanallı ses arayüzü ve bir mikrofon ile meydan okuyor.

Detaylı bilgi: polyend.com

8
NEUMANN ‘KH120 II’

Üst düzey Neumann'lar yeni bir teknoloji ile geri dönüyor. Kendini odaya göre ayarlayabilen monitörler, heyecan verici bir yeni trend olarak karşımıza çıkıyor. Neumann, bu özelliği çok sevilen 120 serisine ekleyerek harika bas tepkisi ve daha az ''distortion'' sunuyor.

Detaylı bilgi: neumann.com

9
GAMECHANGER ‘MOTOR SYNTH MKII’

Bu listede drone motorlarına sahip Nina'nın ürünününden sonra MOTOR SYNTH MKII bir diğer sentezleyici olarak listemize giriyor. Motor Synth, adeta bir Steampunk bilim-kurgu filmi için hayal edilmiş kadar çılgın bir cihaz. Osilatörler yerine, ses yaratan motorlarla etkileyici ses frekanslarına ulaşabiliyor. Gamechanger’ın bu parlak fikri, harika bir şekilde farklı sesler çıkaran bu sentezleyicinin önünü açıyor. Herkesin sıcak baktığı bir fikir olmayabilir ama zamanında 303'ler ve 808'ler için de aynı şey söylenmişti.

Detaylı bilgi: gamechangeraudio.com

10
SHURE ‘SM7DB’

Canlı yayıncılar, podcast yapımcıları veya vokalistler, bu ürün tam sizin için. Sağlam, efsanevi bir dinamik mikrofon artık dahili bir ön yükselticiye (preamp) sahip. Ses kartınız yetersiz kalırsa sessiz vokalleri yükseltmek için ekstra 28db'lik bir alan sağlıyor ve sesi arka plan gürültüsünden izole ediyor.

Detaylı bilgi: shure.com

Sonraki Sayfa
Yükleniyor...
Yükleniyor...